diumenge, 18 de desembre del 2011

Les Fires de mostres celebrades els anys 1927, 1948 i 1949.

De la Fira de mostres celebrada l'any 1927, n'hem seleccionat aquesta fotografia de l'estand dels vehicles francesos Renault. Al fons, hi havia els estands de La Hispano Suiza i d'Overland:

Imagen 1040

A la Catalunya dels anys 1920 i 1930 hi havien circulat camionets francesos, principalment Renault i Rochet-Schneider. Tal vegada la proximitat geogràfica i l'emmirallament que tot allò francès ha suscitat entre alguns catalans, en fos també una de les causes.

A la fira Internacional de mostres de Barcelona celebrada l'any 1948 s'hi presentava aquesta estructura metàl·lica de carrosseria d'autocar. Malgrat la propaganda oficial de la dictadura franquista, hi havia molts pocs expositors, reflex del fracàs de la política econòmica implantada:

Imagen 1043

Plànol de la distribució dels estands dels expositors al palau de la Reina Victòria Eugència, que participaven a la Fira Internacional de Mostres de Barcelona de l'any 1949:

Imagen 1042

Hi destacaven els estands de Ford Motor Ibérica SA, l'Empresa Nacional d'Autocamiones SA, expositors francesos, Babcock & Wilcox, els automòbils Eucort, Autotrade, Baltasar Fiol, Romagosa & CIA, Rugico SA i Rosset SA.

Possiblement que les fires de mostres celebrades als anys 1940 van ser les més fosques que es recorden. L'alegria no arribaria fins l'any 1961 quan, els efectes del canvi de política econòmica, es van començar a percebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada