divendres, 30 de desembre del 2011

Fotografies de les Fires Internacionals de mostres de Barcelona celebrades els anys 1951, 1952 i 1955.


Les Fires Internacionals de mostres de Barcelona, celebrades als anys 1950, acusaven la minsa activitat industrial d'aquells anys. El nombre d'expositors i d'estands era escadusser. Eren els anys àlgids de l'aïllament internacional i de la pretesa autosuficiència econòmica, una quimera pròpia de qualsevol dictadura.

De la Fira de mostres celebrada l'any 1951, hi destacava la presentació del Troleibús Pegaso Z-501:

Imagen 1090

També hi participava la firma francesa Willeme, fabricant de camions:

Imagen 1087

Seddon, fabricant anglès de camions i autocars equipats amb motor Perkins dièsel, també participava en aquesta Fira. Els vehicles es lliuraven sense cabina. Cada propietari li muntava la cabina que li abellia o que bonament podia:

Imagen 1088

L'empresa saragossana Talleres Nápoles, que a partir del 1961 fabricaria els autocars i camions Nazar, va especialitzar-se en la construcció de cabines per a camions Seddon. N'hi havia d'altres carrossers arreu del país que refeien cabines i les construïen per als Seddon.

Ford hi presentava el camió Thames que més tard produiria Motor Ibérica SA sota la marca Ebro, i que esdevindria un esclatant èxit comercial:

Imagen 1089



A la Fira Internacional de Mostres de Barcelona del 1952 hi participava Mercedes Benz, amb un estand decorat sòbria i elegantment. La revifada econòmica i la reconstrucció del país protagonitzada pel poble alemany l'any 1945 és un motiu d'admiració. Tot un exemple on emmirallar-se avui dia:

Imagen 1091



A la Fira Internacional de Mostres de l'any 1955 hi destacaven els microcotxes espanyols, gairebé tots fabricats a Barcelona i ciutats properes. L'estand del Biscuter, fabricat a Sant Adrià de Besòs i equipat amb un motor Hispano Villiers. Va gaudir d'un extraordinari èxit entre les classes mitjanes del país, deleroses de poder desplaçar-se:

Imagen 1160

L'estand d'un altre microcotxe, el David, fabricat a Barcelona per iniciativa d'en Josep Maria Moré i Comas:

Imagen 1161

Estand amb cartells publicitaris d'empreses que es promocionaven:

Imagen 1162

Les fires de mostres dels anys 1950, per bé que hi havia un poc més d'expositors que les fires de la dècada del 1940, constitueix una de les etapes més tristes i apagades de la Fira Internacional de Mostres de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada