divendres, 16 de desembre del 2011

Els vehicles exposats a la Fira de Mostres de Barcelona celebrada l'any 1935

Les fotografies del pavelló que acollia les empreses d'automoció que van participar a la Fira de mostres de Barcelona, celebrada l'any 1935, constitueix una valuosa informació per saber quines eren les empreses fabricants de vehicles que operaven en el mercat de camions i furgonetes en el període republicà.

La primera fotografia correspon a la visita protocol·lària de les autoritats a l'estand de l'empresa HISPANO SUIZA, de Barcelona. També hi era present la nordamericana GMC, i una mútua de xòfers, FRAMO:

Imagen 1032

Els camions alemanys Krupp també hi eren presents. Al seu costat, la popular empresa nordamericana Ford, amb fàbrica a Barcelona:

Imagen 1033

Berliet, la coneguda i acreditada casa francesa fabricant de camions i autocars, també participava en aquella Fira de mostres, amb els seus vehicles de gran bellesa equipats amb motors dièsel:

Imagen 1034

GMC també presentava llurs camions amb motors dièsel. Bedford, Blitz i Opel també van ser-hi presents:

Imagen 1035

Volvo, el famós fabricant suec de camions i autocars, també participava en aquesta Fira de mostres, com ho corrobora la fotografia d'aquest xassís Volvo a l'avinguda de la Reina Maria Cristina:

Imagen 1036

Imagen 1037

Els estands de les cases Fargo, Peugeot, Rochet-Schneider i Aclo:

Imagen 1038

Les furgonetes d'Opel, Chevrolet, Blitz i Stewart:

Imagen 1039

Als anys 1930, les principals empreses d'automoció europees tenien representants a Barcelona, una potent ciutat industrial amb una forta demanda de camions i furgonetes. L'oferta per a triar camions era molt més àmplia del que hom pot suposar.

Els expositors que van participar en la fira de mostres de Barcelona del 1935 posa de manifest la importància i prestigi que aquest esdeveniment havia assolit a la primera meitat dels anys 1930. La bogeria col·lectiva desfermada el juliol del 1936 ho arruïnaria tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada