dijous, 17 de maig del 2012

Clients d'en Pere Liu i Vila que reparaven llurs Nazars al taller de Salt (Gironès).

Amb l'ànim de conservar les dades dels camions i autocars Nazar que van córrer per les comarques gironines, recollim alguns dels clients que reparaven i mantenien els seus vehicles al taller d'en Pere Liu i Vila, al carrer Cervantes 65 de Salt (Gironès). 

Atès el temps transcorregut, en ocasions és difícil de precisar el model concret de camió que reparava en Pere Liu. Alguns propietaris de camions i furgonetes Nazar de l'Alt Maresme també li duien els seus vehicles a en Pere Liu per llur  prestigi d'excel·lent mecànic. 

En Pere Liu reparava i feia el manteniment dels vehicles Nazar venuts a les comarques girorines atès que era el mecànic del concessionari oficial i cobria el període de garantia. Vençut el termini de la garantia, la majoria de clients confiaven a en Pere Liu el manteniment dels camions, furgonetes i autocars Nazar, fidelitat que es va mantenir quan en Pere va establir-se pel seu compte, un cop plegada l'empresa Factorías Nápoles SA. 

1) Sr. Joan Coll i Puig, d'Albons (Baix Empordà), tenia un Nazar B, gros, amb bolquet. 

2) Sr. Josep Serra i Subirós, constructor amb adreça al carrer de la Rutlla, de Girona, va tenir aquest Nazar A amb bolquet i alces de fusta fotografiat pel senyor Barry Coppola (arxiu NA3T):
Camió Nazar A amb bolquet del senyor Josep Serra i Subirós, constructor de Girona.


3) Pere Comalada, de La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà), tenia un camió Nazar B amb bolquet per treballar a les graveres. 

4) Sr. Josep Carrau i Güell, del carrer Oliva 26, de Girona (Gironès), tenia una camioneta C. 

5) Sr. Joan Dardé i Caballé, del carrer Creu 60, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), propietari d'una camioneta C. 

6) Sr. Josep Ferrer Josefa, del veïnat de Sant Daniel, de Tordera (Maresme), que va tenir quatre camions Nazar B. 

7) Sr. Manuel López Martínez, del carrer Germans Sabat 64, de Girona, propietari d'un camió Nazar B amb bolquet que traginava sorres i graves. Després va comprar un Pegaso 200. 

8) Sr. Josep Oliver Bisbe, del carrer Font 2, de Sant Joan de Mollet (Gironès), propietari d'un camionet Nazar C equipat amb un bolquet. 

9) Sr. Joan Piferrer Mosset, de Sant Jordi Desvalls (Gironès), tenia un Nazar B petit per feines de paleta. 

10)  Sr. Ramon Pagespetit i Valls, del carrer Sant Ramon 2, de Tordera (Maresme). En tenia dos de Nazars, venuts pel senyor Santiago Castellsaguer i Ribas, representant de Nazar a les comarques del Maresme i del Vallès Oriental: un camionet Nazar de 3.500 quilos i un Nazar B de 5,5 Tones, que va vendre al senyor Joaquim Puig i Ribot, desballestat l'any 1994:

Nazar de Tordera (1965)

11) Sr. Àngel Ramonet i Fontanet, de Puigcerdà (Cerdanya), tenia un parell de camions Nazar per a transports generals.

12) Sr. Lluís Roca, de Sant Gregori (Gironès), que tenia un camionet Nazar B de 3.500 quilos amb un bolquet.

13) Sr. Àngel Reches, propietari de l'empresa TRANSPORTS ÀNGEL RECHES SL, tenia un camió Nazar B gros per paqueteria, recaderia i transports generals.

14) Sr. Ramon Roca, d'Arenys de Mar (Maresme), tenia un camió Nazar B gros.

15) Sr. Joan Sabater i Estrach, del carrer Trafalgar 29, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), tenia un camió Nazar B de 5,5 Tn, amb bolquet.

16) Sr. Joan Serra i Bruguera, amb adreça a carrer Carretera 41, de Celrà (Gironès), tenia una furgoneta Nazar C per la venda ambulant de sabates als mercats.

17) Sr. Josep Serra i Vidal, del carrer de la Rutlla 175, de Girona (Gironès), tenia un camió Nazar per la venda de materials de construcció.

18) Sr. Enric Vilavedra i Aldrich, del carrer Empúries 96, de Torroella de Montgrí. Aquest camió l'havia adquirit el senyor Joan Clotes, de l'Estartit: 

camió Nazar de l'Enric Vilavedra

19) Srs. Lluís i Joan Puig Bohigas, de Can Jovet de Salitja, poble integrat a Vilobí d'Onyar (La Selva): eren tractants de bestiar i tenien un camionet Nazar A amb caixa de transport d'animals.

20) Sr. Lluís Farrerons, de Torroella de Montgrí, tenia un Nazar B de 7 tones. 

21) Autocars Pujol, de Lloret de Mar, tena un autocar petit Nazar que feia serveis de curta distància.

22) Sr. Andreu Portas, de Sant Hilari Sacalm (La Selva), carnisser de professió, va comprar el primer Nazar al senyor Lluís Costa. Probablement que va ser el primer Nazar de les comarques gironines, un furgó. 

23) Sr. Àngel Vilar, de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA, de la carretera de Calonge 7, de La Bisbal d'Empordà, propietari d'aquest camió Nazar:

escanear0014

24) Sr. Jaume Pla, fill de Banyoles, transportista de La Bisbal d'Empordà.

25) Autocars Brillas, que feien el servei urbà de Blanes amb uns quants autobusos Nazar.

26) Sr. Joan Oller i Coll, de La Bisbal d'Empordà, propietari d'un camionet Nazar B de 3.500 quilos amb caixa de transport de bestiar que va compra l'any 1971 al senyor Josep Colomer i Miró, de Fonolleres (Baix Empordà):

camió NAZAR 002


27) Sr. Manuel Abadin, de Cassà de la Selva, tractant de bestiar, tenia un camió Nazar que li va vendre al senyor Joan Solà i Borrell, de Matajudaïca (Baix Empordà).


28) Sr. Enric Casellas i Majó, de Foixà:

camió Nazar a Foixà (Girona)

29) Transports Coll, de Banyoles, tenia un camió Nazar que treballava per l'empresa Bigues Agustí, de Banyoles, fabricant de bigues i magatzem de materials de construcció a Banyoles i Girona.

30)  Sr. Pere Casals, de Tordera (Maresme), propietari d'un camionet Nazar.

31) Lluís Ferrer i Mercader, del carrer Rutlla 13, de Parlavà, propietari d'un camió Nazar A gros.

32) Joaquim Puig i Casadellà, titular d'una empresa d'autocars va tenir-ne tres de Nazars, amb matrícules GI-54350, GI-58XXX i GI-63313. Fotografia d'aquest darrer autocar accidentat a Sant Hilari Sacalm el 24 de juliol de 1974, després de transportar l'orquestra "La Principal de Llagostera":

IMG_8551

 33) Sr. Joan Marcé i Nous, de Sant Feliu de Guíxols, propietari d'una camioneta Nazar B. 

34) Sr. Lluís Bassols i Pijoan, amb el sobrenom d'en Cornetes, de S'Agaró-Castell Platja d'Aro (Baix Empordà), tenia un camió Nazar A amb bolquet.

35) Empresa Trahotel SA, de Lloret de Mar (La Selva), tenia un camió Nazar equipat amb un motor anglès. 

36) Sr. Gregorio Calahorra, propietari d'un furgó Nazar B tancat pel servei de bar ambulant:

Furgó Nazar B del senyor Calahorra dedicat a bar ambulant.

37) Sr. Josep Serret Ridorsa, de Celrà (Gironès), tenia un furgó C tancat per la venda ambulant als mercats de roba i articles tèxtils. 


38) Sr. Raya, de la Cellera del Ter, tenia tres camions Nazar A.


39) Sr. Melero, també de la Cellera del Ter, tenia un petit autocar Nazar que transportava els enginyers que treballaven en la construcció de l'embassament de Susqueda. Aquest autocar va estimbar-se i va morir-hi el conductor, en Barceló.

40) Sr. Manuel Monclova Vera, de Blanes, tenia un camionet B que muntava un bolquet.

41) Sr. Alejandro Sanmartí, de Pineda de Mar (Maresme)

42) Distribuïdor de begudes de Sant Feliu de Guíxols, tenia un camió Nazar amb motor Perkins original anglès. 

43) Sr. Lluís Dorca, del carrer del Carme, de Girona, es dedicava a transports generals amb dos camions Nazar A i B grossos i dues furgonetes B per la recollida i distribució.

44) Sr. Bartolomé Sánchez, de Sant Feliu de Guíxols, tenia un Nazar B de 5,5 Tn.

45) Sr. Antonio Hernández Valestegui, de Palamós, propietari d'un camió  Nazar.

46) Sr. Colom, de Sant Sadurní de l'Heura, tenia un camió Nazar B.

47) Sr. Casacuberta, distribuïdor del butà a Olot (Garrotxa), tenia un camió Nazar per al repartiment.

48) Transports Àngel Casas, de Salt, tenia un camió Nazar B amb bolquet.

49) Sr. Pere Bou, de Sarrià de Ter, tenia un camió Nazar de 7 Tn de transport de farratges.

50)  Sr. Madrid, de Girona, va tenir un furgó Nazar C tancat.

51) Sr. Albert Pons, fill de Banyoles però establert a Lloret de Mar, va tenir un camió Nazar amb motor Perkins anglès.

52) Gabriel Pla, de Banyoles, germà d'en Jaume Pla establert a La Bisbal d'Empordà, tenia dos camions Nazar, un dels quals, equipat amb un motor Perkins anglès, que va donar un rendiment boníssim. Portava una pila de quilòmetres i el va vendre a l'empresa Gimferrer, també de Banyoles, coneguda com la fàbrica de les saques.

L'empresa Neteges Escobar, de Malgrat de Mar, també va tenir un camió Nazar per a neteges industrials, de clavegueram i pous negres.

Volem agrair al senyor Pere Liu aquesta relació de propietaris de vehicles Nazar de les comarques gironines i de l'Alt Maresme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada