dimecres, 23 de maig del 2012

TRANSPORTS BONET de Santa Eulàlia de Ronçana.

Aquesta crònica aborda una altre empresa familiar de transports de Santa Eulàlia de Ronçana, un poble de la vall del riu Tenes amb gent d'empenta i decidida. Transports Bonet traginava mercaderies amb carros i mules, com s'estilava aleshores.

Més endavant, es van comprar els primers camions amb motor d'explosió que substituïa la tracció animal. Un dels primers camions d'en Lluís Bonet i Pratllusà carregat de pelats amb destí a les drassanes de Barcelona: 

IMG_1463

La major part d'empreses de transport dels pobles de la vall del riu Tenes traginaven les mateixes mercaderies, principalment cap a Barcelona i els altres municipis propers, molt poblades per la intensa activitat comercial, de serveis i industrial que hi havia aleshores: productes agrícoles i forestals, matèria primera per les indústries i encàrrecs i paqueteria que els comerços i residents de Santa Eulàlia de Ronaçana els hi sol·licitaven de Barcelona, una ciutat amb un important port on s'hi trobava qualsevol producte que hom hi cerqués.

Més endavant, amb la minva del transport de proximitat en que sempre havien treballat, Transports Bonet van centrar-se en els transports generals per carretera. Disposaven de camions rígids i tractores. Són els anys que en Jaume Bonet Ribera, fill d'en Lluís, agafa la responsabilitat del negoci. 

Celebració d'una festa de Sant Cristòfol que va aplegar els principals transportistes de Santa Eulàlia de Ronçana. A la dreta, aparcat a la pujada, un Daf de Transports Bonet, amb els colors blanc i vermell característics; al capdavall, dos altres camions d'en Jaume Bonet i Ribera, dos Pegasos, i al seu costat, la flota de Transports Baró, constituïda per Pegasos i Dodge:

IMG_4689

IMG_4688

En Jaume Bonet i Ribera s'ha decantat pels camions holandesos Daf. Dos camions Daf de Transports Jaume Bonet i Ribera:

IMG_4690

Gràcies al senyor Jaume Bonet i Ribera i a l'amic Emili Badia Soler, en Trumfet, completem la relació de transportistes de Santa Eulàlia de Ronçana, un poble amb una vitalitat i una empenta admirables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada