diumenge, 22 de juliol del 2012

TRANSPORTS PADROSA SA de Figueres: la internalització de l'empresa i llur consolidació (vii).

L'any 1969 es va plantejar un nou problema pels transportistes espanyols derivat de les restriccions dels permisos internacionals i del pas de camions per les fronteres dels països europeus per causa que l'Estat Espanyol no era membre de la Comunitat Econòmica Europea. Tampoc podia ser membre del Mercat Comú atès que era una dictadura. 

Per superar la manca de permisos per a realitzar transports internacionals, TRANSPORTS PADROSA SA va constituir una empresa a França, domiciliada a Perpinyà, amb la mateixa denominació, que disposava de vint-i-cinc tractores i cinquanta semiremolcs. La senyora Margarita Pierre i Mallol fou nomenada gerent d'aquesta empresa aprofitant que disposava de la nacionalitat francesa. 

Una tractora Magirus Deutz amb un semiremolc de l'empresa TRANSPORTS PADROSA, de Perpinyà, constituïda l'any 1969 per fer front a les dificultats duaneres per la manca de permisos de transport internacional a l'Estat espanyol: 

IMG_7396

A principis dels anys 1970, TRANSPORTS PADROSA SA tenia un altre problema. El subministrament dels camions Pegaso que es lliuraven per contingents provincials i a llarg termini perquè les fàbriques espanyoles tenien unes produccions limitades que no cobrien pas tota la demanda de camions. 

Mitjançant una petició adreçada l'any 1973 al senyor Claudi Boada, president de l'Institut Nacional de Indústria (INI), del qual en depenia l'Empresa Nacional d'Autocamions SA, fabricant dels camions Pegaso, van disposar de tres camions Pegaso del lot de quatre vehicles assignats per la província de Girona. L'any 1973, el mateix any de la crisi del petroli, les coses en aquest país anaven d'aquesta manera. Trist però cert.

Carta del senyor Claudi Boada, del 9 de juny de 1973, que es compromet a fer les gestions precises per accelerat el lliurament dels camions Pegaso adquirits per l'empresa TRANSPORTS PADROSA SA: 

IMG_7395

Tractora Pegaso comprada a principis dels anys 1970: 

IMG_7172

Flota de TRANSPORTS PADROSA l'any 1976 fotografiada a la ronda de Barcelona de Figueres:
 IMG_7394

Una tractora Pegaso 352:

IMG_7171

En el proper article abordarem una altre activitat de l'empresa TRANSPORTS PADROSA SA, de gran importància, les grues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada