dissabte, 21 de juliol del 2012

TRANSPORTS PADROSA SA de Figueres: l'elecció d'en Pere Padrosa i Simon com a president de la Unió Esportiva Figueres (v).

Quan tenia vint-i-quatre anys, en Pere Padrosa va anar a veure, amb un seu amic, el primer partit de la Unió  Esportiva Figueres. El futbol fou un esport que va captivar-lo, esdevenint-ne un gran afeccionat. A partir d'aquell dia, va assistir a tots els partits de futbol de la UEF. En Pere Padrosa fotografiat al camp de futbol del carrer del Far, de Figueres: 

IMG_7386

En Baldiri Padrosa, amb el seu caliquenyo a la boca, en un partit de futbol a l'antic camp de futbol de les Monges, al carrer de Gonzàlez de Soto:

IMG_7385

L'estiu del 1953, el President de la UEF, el senyor Josep Maria Macau, va plegar després de cinc anys de presidència al capdavant d'aquest club esportiu. Aleshores, uns quants amics d'en Pere Padrosa van proposar-li que accedís a la presidència de l'entitat. Però fou el suggeriment d'un molt bon amic seu, en Pau taxista, que va convèncer-lo per accedir a la Presidència de la UEF. 

Malgrat la feina i les obligacions professionals d'en Pere Padrosa al capdavant de la seva empresa de transports, que l'atrafegaven de valent, va acceptar la presidència de la Unió Esportiva Figueres, que jugava a la primera categoria regional. 

L'any següent va haver de renunciar a la Presidència de la UEF atès que no podia pas dedicar-se en cor i ànima, com era el seu desig. Tanmateix, va acceptar de formar part de les juntes directives de la UEF durant setze anys. En Pere Padrosa va aprofitar un xassís d'un auto de la seva propietat per transformar-lo en un petit òmnibus per al desplaçament dels jugadors: 

IMG_7157

IMG_7159

Fotografies de l'interior d'aquest autocar, amb uns acabats de luxe:

IMG_7243

IMG_7247

En Pere Padrosa va aportar molts de diners propis per poder fitxar jugadors. Mai va voler revelar de les quantitats que havia donat a la UEF per aital finalitat, ni tan sols a la seva família. 

Durant tots aquests anys va formar part del Consell d'administració de la UEF, si bé els darrers anys de la seva vida va estar representat pel seu nét, en Pere Padrosa i Pierre, donada la impossibilitat física d'assistir-hi. Òmnibus carrossat per en Torrent, de Figueres, de l'empresa Padrosa, que transportava els jugadors de la Unió Esportiva Figueres en llurs desplaçaments: 

IMG_7387

Interior d'aquest òmnibus:

IMG_7242

IMG_7249

Tots els anys que en Pere Padrosa Simon va integrar la directiva de la UEF, participava en les animades i agradables tertúlies i reunions que es celebraven a l'estatge del Club, l'antic cafè Europa, entre els carrers Monturiol i de Caamaño. En aquest cafè es trobaven els socis i afeccionats per comentar les vicissituds de la jornada i jugar al joc de cartes, partides que s'organitzaven a la secretaria de l'entitat. 

Hi ha una casualitat que no es pot pas negligir. En Pere Padrosa i Simon va néixer l'any 1908. Aquella mateixa setmana de l'any 1908 una associació d'estudiants va jugar els primers partits de futbol a Figueres, a la plaça de braus, aprofitant les festes nadalenques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada