dissabte, 7 de juliol del 2012

Ballestes Cuadrado de Vilamalla (Alt Empordà).

En Pere Liu i Vila, implicat de valent en la recuperació de la història del transport a les comarques gironines, disposa d'unes fotografies molt interessants. Els hi ha facilitat l'empresa BALLESTES CUADRADO SL, de Vilamalla (Alt Empordà). Són camions retratats amb les ballestes reforçades per aquesta empresa, un cop carrossats. 

BALLESTES CUADRADO SL repara ballestes de camions. Però també afegia fulles a les ballestes dels camions, un cop carrossats, per poder carregar més. Era una activitat habitual anys enrere. Un Pegaso 3060 amb un bolquet, les ballestes del qual van ser reforçades per aquesta empresa:

IMG_7261

IMG_7262

IMG_7260

També van reforçar les ballestes d'un Barreiros 4220, un camió ben acollit a les comarques gironines a la primera meitat dels anys 1970. El seu representant a Girona era la societat GERAUTO SA:

 IMG_7256

I acabem aquesta crònica amb dues fotografies d'un Pegaso 1095, el representant del qual era el concessionari Autoremolcs Girona SA, de la família Forné:

IMG_7251

IMG_7257

Aquestes fotografies il·lustren una pràctica frequent quan es carrossaven els camions. Volem agrair a l'empresa BALLESTES CUADRADO SL llur difusió en aquest bloc, agraïment extensiu a en Pere Liu per la recerca de fotografies dels vehicles i els protagonistes del transport a Girona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada