dimarts, 28 de maig del 2013

Els vehicles de l'empresa Grues Viñolas de Vidreres (La Selva).

En aquest article repassem els vehicles que té actualment Grues Viñolas, de Vidreres, una empresa que enguany celebrà el cinquantè aniversari de la seva fundació per iniciativa del senyor Joan Viñolas i Palahí. 

Aquesta empresa, actualment dirigida pel senyor Joan Viñolas i Cargol, fill del fundador, ha realitzat una constant inversió per renovar i ampliar la flota de grues i disposar dels vehicles més moderns del mercat per atendre tota mena de serveis. Aquesta renovació, en aquesta mena de vehicles, exigeix una gran inversió econòmica.

Actualment disposen d'una gamma de grues apte per remolcar tota mena de vehicles, des d'automòbils fins a autocars i camions de gran tonatge. També han ampliat els serveis amb grues pel transport de maquinària per a indústries i camions portacotxes. Ofereixen servei les vint-i-quatre hores dels tres-cents seixanta-cinc dies de l'any. Aquest és un ofici sacrificat.

El petit taller que el senyor Viñolas va construir a principis dels anys 1970, al peu de la carretera nacional II, en el tram que discorre pel municipi de Vidreres, aviat va ser petit. Es va comprar un camp limítrof que, emporlanat, s'hi dipositen la flota de grues de l'empresa i els vehicles espatllats i accidentats retirats de les carreteres. Aquest dipòsit de Grues Viñolas s'ha ampliat amb els anys disposant actualment d'una gran superfície per desar-hi tota mena de vehicles.

Grues Viñolas també fa les funcions de dipòsit judicial de vehicles precintats i accidentats, alguns estrangers. Desempallegar-se d'aquests vehicles accidentats i sovint amb matrícula estrangera no és pas fàcil. Hi ha una pila de cotxes no reclamats ni per llurs propietaris ni per les companyies d'assegurances que es podreixen lentament a sol i serena. Trist final per aquests vehicles que tampoc es poden donar de baixa. Situació kafkiana que la legislació espanyola no resol adequadament.

El primer camió d'aquest article és aquest Scania portacotxes amb un remolc:

IMG_5647

Sota cobert vàrem poder retratar aquest Scania de quatre eixos amb una grua per remolcar camions i autocars de molt tonatge: 


IMG_5689

Un camió Volvo portacotxes amb remolc:

IMG_5697

Tractores i grues de l'empresa per cobrir tota mena de serveis:

IMG_5688

Un camió Scania de quatre eixos amb grua i plataforma:

IMG_5695

Una tractora Man pintat amb el color groc identificador d'aquesta empresa familiar de Vidreres:

IMG_5693

La publicitat que llueix un furgó Ford Transit basat en dues grues Scania de gran capacitat:


IMG_5775

Dos petits camionets amb plataformes, un Nissan Atleon i un Mercedes Benz, per remolcar autos espatllats i accidentats:

IMG_5702

Un furgó Ford Transit:

IMG_5771

Iveco Massif carrossat amb una grua, importat d'Itàlia, de gran rendiment que ha donat un resultat excel·lent:

IMG_5772

Fotografia aèria de les instal·lacions actuals de Grues Viñolas de Vidreres. El peu de la carretera Nacional II, l'antic taller amb les oficines al capdamunt. A la part posterior, envoltats de camps de conreu, hi ha els patis amb els vehicles dipositats. Sota teulat, s'hi aixopluguen les grues de l'empresa:

IMG_5773

Fotografia del grup que vam tenir la sort de visitar les instal·lacions de Grues Viñolas. De dreta a esquerra: Sr. Joan Mercader, Sr. Josep Xargay, l'amfitrió Sr. Joan Viñolas, Sr. Joan Brugués, Sr. Martirià Brugada i Sr. Pere Liu, davant de l'Ebro B-45 comprat pel senyor Viñolas a Transports Domingo de Cassà de la Selva, la primera grua amb què va començar aquest ofici i que està restaurant meticulosament respectant el color blanc trencat original:

IMG_5777

Els senyors Joan Viñolas i Brugués, que havien coincidit al trencant de Caldes de Malavella, el primer regentant el negoci de grues i el segon amb el parador de Caldes, de gran requesta en els anys 1960 i 1970, s'han retrobat al cap de quaranta anys. 

En el proper article abordarem d'altres vehicles de Grues Viñolas dipositats en els extensos patis de l'empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada