diumenge, 29 de juny del 2014

Farners Bus Autocars Farners Bus SA de Santa Coloma de Farners (La Selva): temps moderns (i XI).

Atès que els serveis de trasllat de turistes que fa Autocars Farners Bus SA procedents d'arreu d'Europa, inclosos dels antics països de l'Est, devers la Costa Brava, es concentra a Blanes i Lloret de Mar, les dues principals poblacions turístiques de la comarca de La Selva juntament amb Tossa de Mar, el senyor Bosch abandonà el garatge de Santa Coloma de Farners, ubicat terra endins, i opera des d'un garatge situat a mig camí de Tordera a Blanes. 

Aquests darrers anys la Costa Brava ha registrat un augment considerable dels turistes arribats de l'Est, encapçalats pels ciutadans russos, que també són els principals inversors en la compra de productes immobiliaris exclusius. Sort n'hi ha hagut.

Aquest garatge, proper a la Carretera Nacional II, fou una antiga fàbrica que produïa aglomerat de suro. La nau ara és ocupada pels vehicles d'Autocars Farners Bus SA i d'altres empreses que hi treballen com a subcontractades en el bon temps quan la demanda de serveis no es pot pas atendre amb la flota del senyor Bosch. Aquesta finca disposa d'un gran pati amb capacitat per aparcar-hi uns quants autocars.

Façana del garatge que abans fou La Cotosa, La Corchera de Tordera SA, empresa que elaborava aglomerats de suro i que plegà fa uns quants anys:

IMG_0961

Interior del garatge amb uns quants autocars d'empreses i carrossers diversos:

IMG_0951

IMG_0952

IMG_0953

IMG_0956

IMG_0958

Un microbús Ford Transit que fou d'Autocars Giralt d'Amer:

IMG_0964

El primer microbús que tingué Autocars Farners Bus SA, un Ford Transit, és dipositat en aquest pati:

IMG_0967

Uns quants autocars, d'empreses del país i de fora, que treballen per compte d'Autocars Farners Bus SA. El primer, un autocar carrossat per Ayats, model Atlantis, de l'empresa Autocars B. Ferrer SL de Barcelona, que opera com a viatges Termetours:

SDC13205

La bellesa de línies que presenta aquest model d'autocar de ca l'Ayats és inqüestionable:

SDC13206

SDC13204

IMG_1075

IMG_1077

Un Setra de l'empresa Bravatur de Castell-Platja d'Aro:

IMG_1081

IMG_1082

Altres autocars aparcats al pati de l'empresa:

IMG_1086

IMG_1085

IMG_1088

IMG_1089

IMG_1090

IMG_1093

IMG_1094

IMG_1102

D'esquerra a dreta: els senyors Miquel Patinyo, Jordi  Ferrer, Joan Brugués i Jordi Bosch: 

IMG_1100

Agraïm al senyor Jordi Bosch la gentilesa amb què ens acollí a les instal·lacions de la seva empresa de transport i ensems l'exposició de la biografia professional del seu pare i la seva trajectòria empresarial, que s'afegeix a la recopilació d'empreses de viatgers per carretera de Girona, una activitat aferrada al creixement de turisme a les comarques gironines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada