diumenge, 4 de gener del 2015

Catàleg d'accessoris del Pegaso Troner que oferia ENASA dins el servei de recanvis (1988-1993).

L'arma de ENASA per competir amb la resta de constructors europeus, un cop feta efectiva l'adhesió de l'estat espanyol a la Comunitat Econòmica Europea el 1 de gener de 1986, fou el llançament del Pegaso Troner. La novetat que significà aquest model vingué acompanyada, dins del servei de recanvis, d'un catàleg d'accessoris perquè el comprador el podés personalitzar al seu gust i millorar-lo atenent a llurs necessitats.

Portada del catàleg d'accessoris del Pegaso Troner presidida per una tractora del model TX:  

IMG_2250

En quant als accessoris exteriors s'oferia botzines, embellidors, retrovisors calefactats, llantes i el tanc de carburant d'alumini: 

IMG_2251

També era possible d'embellir la cabina amb viseres, deflectors i espòilers. Per a millorar el confort dels conductors s'oferia aire condicionat, calefacció auxiliar i un frigorífic: 

IMG_2252

El extres del confort també incloïen seients dotats de suspensió pneumàtica i calefactats, respatller del seient, ventilador de la cabina i un ordinador de viatge prehistòric. Per al so hi havia una amplia gamma d'altaveus i auto-ràdio casset, aquest últim, un instrument gairebé extingit:  

IMG_2253

El catàleg d'accessoris abastava elements de seguretat com el gat per canviar els pneumàtics punxats, caixa de ferramentes, triangle de senyalització -avui dia d'ús obligatori per a tota mena de vehicles-, cadenes per la neu, extintors, guants, farmaciola, goma posterior contra el fang i, fins i tot, una manta d'emergència: 

IMG_2254

Per la il·luminació del Pegaso Troner hom podia triar fars antiboira, làmpada d'emergència. llum auxiliar i per treballar. I per al manteniment del vehicle hi havia un ample ventall de productes: líquids per servodirecció, per frens i per neteja-parabrisa, també anticongelant d'aigua i gasoli i oli multiusos:   

IMG_2255

Els ambientadors, greixos i pintures oficial de Pegaso també eren disponibles: 

IMG_2256

I per descomptat que les bateries eren un article inclòs en el catàleg:

IMG_2257

Referència dels articles que constituïen els accessoris del Pegaso Troner:

IMG_2258

IMG_2259

Els accessoris que ENASA posava a l'abast dels compradors del model Pegaso Troner tenien una lògica i sentit: unien estètica i funcionalitat. La moda de les decoracions estrambòtiques i xarones, que ha assolit avui una eclosió fora mida i notable ressò, eren aleshores inimaginables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada