divendres, 15 de gener del 2016

El transport d'un autobús Chausson des de Grenoble a Sabadell executat per Arimany Piella Transport SL.

L'any 2011 Arimany Piella Transport SL de Vic rebé un encàrrec ben concret. Transportar, des de Grenoble a Sabadell, un autobús Chausson de l'any 1961 que fou de l'exèrcit francès. El Chausson,  comprat per Transports Metropolitans de Barcelona per formar part del seu fons patrimonial, s'aconseguí per mediació d'un grup d'afeccionats als autobusos clàssics de la capital dels Alps francesos. La restauració del vehicle fou executada per ARCA, l'Associació per a la recuperació i conservació d'autobusos de Sabadell

Completat el viatge, el Chausson damunt la góndola d'Arimany Piella Transport SL, a la base que l'empresa tenia a Vic:

136

El Chausson, un autobús la bellesa del qual és equiparable a la del Monotral, és una manifestació més dels anys gloriosos que per a la indústria francesa d'automoció representà la dècada de 1960:

137

El Chausson just abans de ser entrat i dipositat a la nau d'Arimany Piella Transport SL a Vic, la capital de la comarca d'Osona:

138

El Chausson dipositat a la nau d'Arimany Piella SL, on hi romangué unes setmanes abans de llur lliurament als responsables d'ARCA per tal d'emprendre llur restauració:

140

Aquest transport singular s'acabà amb el lliurament, a la nau que ARCA té a Sabadell, del Chausson recollit a Grenoble. Atès que l'estretor del carrer on s'ubica la nau impedia el pas de la tractora i la góndola, el Chausson fou descarregat en un carrer adjacent principal i, pels seus propis mitjans mecànics, es desplaçà fins a la nau de l'associació vallesana. 

El Chausson, curosament restaurat pels amics d'ARCA i que llueix una encertada combinació de colors verd fosc i beix suau, exposat a l'avinguda de la Reina Maria Cristina, dins el recinte firal de Barcelona, arran de la celebració del Ral·li Bus de Barcelona a Caldes de Montbui:

IMG_6517

IMG_6516

Més fotografies del Chausson, que forma part del fons patrimonial de Transports Metropolitans de Barcelona, fetes per en Xavier Maraña Hidago. L'interior del vehicle també fou sotmès a una pulcre, meticulosa i exhaustiva restauració  a càrrec d'ARCA:

IMG-20160122-WA0001-1

IMG-20160122-WA0000

IMG-20160122-WA0002

IMG-20160122-WA0003

Aquests foren tres transports ben singulars de vehicles que féu Arimany Piella Transport SL l'any 2011: un camió Tilling-Stevens i una vella carrosseria de fusta des del sud de Londres al barri de la Sagrera de Barcelona, un tramvia recollit en una fàbrica de Parets del Vallès i un autobús Chausson des de Grenoble a Sabadell. Una manifestació de la qualitat del servei que ofereix aquesta empresa osonenca de transports.

2 comentaris:

  1. Abans de tot, felicitats pel teu blog que segueixo setmanalment i on he trobat i après moltes coses, per sobre de tot, imatges desconegudes i exclusives de vehicles antics.

    Tanmateix respecte a l´autobús Chausson hi ha un error, el nº59 fotografiat restaurat pertany a la fundació TMB i sempre ha estat en mans de transports de Barcelona (mes informació a http://www.tmb.cat/es/el-nostre-patrimoni/-/projecte/TMB.MON.PAT.NOSP-PROJ-CHAU). El Chausson de l´exèrcit francès encara està sent restaurat per l´ARCA (http://www.arca-bus.org/_private/material/ARCA.htm#ARCA) la darrera actualització a la web del seu estat és de mitjans de 2015 i sembla que portava per estona).

    Un cop mes, felicitats

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la precisió i l'aclariment. Esmenem l'article en el sentit exposat.

    ResponElimina