diumenge, 25 de març del 2012

L'Alsina Graells a Múrcia i uns òmnibus a Madrid l'any 1926.

En Josep Sala i Salip, un conegut fotògraf professional de Figueres, ara jubilat, pertany a la nissaga dels Sala, titulars de la línia regular de Figueres cap a la Jonquera, Els Límits, el Pertús, el Voló i Perpinyà. Els autos de Can Sala feien el servei regular dels pobles des de Figueres fins a la comarca nord-catalana del Rosselló.

En Josep Sala conserva dues fotografies prou interessants. La primera correspon a dos òmnibus Hispano Suiza de la companyia Anònima Alsina-Graells d'auto-transports, aparcats just davant del despatx de de l'empresa.

En aquells anys, l'Anònima Alsina-Graells d'auto-transports cobria diverses línies regulars entre la capital i ciutats de la regió de Múrcia. Un document molt interessant que palesa l'extensió d'aquesta empresa a la dècada dels anys 1920:

Alsina_Graells-_Múrcia[1]

L'altre fotografia està datada el 1926. Correspon als autocars que van transportar ciutadans per participar en una manifestació celebrada a Madrid, en plena dictadura primoriverista:

1926_Manifestació_autocars_a_Madrid[1]

Volem agrair al senyor Josep Sala i Salip la difusió d'aquests dos retrats que palesen com eren els òmnibus que hi havia a la dècada dels anys 1920.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada