dissabte, 10 de març del 2012

Alguns autos retratats per en Josep Vert i Planas (i VI).

En aquesta darrera crònica sobre les fotografies disperses que integren part de l’arxiu d’en Josep Vert hi exposem alguns dels autos que la seva càmera va retratar. Els interessos i aficions d’en Josep Vert eren molt amples. Un primer auto retratat per en Josep Vert, un biplaça descapotable. Al fons, un camionet:

IMG_0922

IMG_1004

IMG_1013

IMG_1014

Un auto estranger, antic i luxós, retratat per en Josep Vert segurament en un poble de la Costa Brava:

IMG_0948

Sobre de Kodak per guardar-hi els negatius de les fotografies:

IMG_0995

Una fotografia de gran valor amb els despatxos de dues importants i conegudes agències de transport del Ripollès i la Garrotxa: Transports J. Güell, de Camprodon, de transports de mercaderies i viatgers; i transports generals Pere Tresserras, oriünd de Tordera, i que va fundar el 1879 una empresa de transports a Olot que encara perviu avui dia: TRANSPORTS TRESSERRAS de la Vall de Bianya:

IMG_1003

En Josep Vert, ja jubilat, va emprendre un treball titànic: la història del transport a les comarques gironines. Aquest treball, que va esmerçar-hi moltes energies i temps, va abastar els carreters, empreses de transport de viatgers i carrossers d'autocars.

Després de visitar molts transportistes i carrossers, en Josep Vert va aplegar un valuosíssim arxiu fotogràfic que va publicar en tres llibres, avui dia introbables, veritables llibres de col·leccionista.

És voluntat d’aquest bloc de difondre part d’aquest extraordinari arxiu fotogràfic que va recopilar en Josep Vert de carreters, empreses de transports de viatgers i carrossers d’autocars i autobusos.

Volem agrair a la família Vert i als senyors Miquel Graells i Jordi Planas la difusió d’aquestes fotografies disperses que permeten de conèixer millor les carrosseries d’aquest gran carrosser català i erudit del transport al nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada