dissabte, 3 de març del 2012

Més carrosseries construïdes per en Josep Vert i Planas (II).

En aquest repàs d’algunes de les fotografies disperses que integren l’important arxiu fotogràfic que va aplegar en Josep Vert i Planas, abordem en aquesta crònica les fotografies de carrosseries construïdes a Torroella de Montgrí a la dècada del 1940 i 1950.

Són carrosseries muntades sobre xassís amb motor i capó, molt característic del període comprès entre els anys 1940 i 1960. Pegaso, aleshores l’únic gran fabricant de camions grossos espanyol, fabricava els autocars sense morro. Un avenç sens dubte, herència de la cabina avançada que la Hispano Suiza de Barcelona havia desenvolupat a principis dels anys 1940. Les primeres fotografies corresponen a una carrosserias fabricades per encàrrec de l’empresa Bernal, de Madrid, sobre un xassís Mercedes Benz:

IMG_0935

IMG_1058

IMG_1063

Un carrosseria sobre un xassís Man també de l'empresa Bernal de Madrid. Al fons, el Montgrí amb el castell que el corona:

IMG_1049

Un altre client principal d’en Josep Vert fou l’empresa Autolíneas Alsina, a qui va construir-li aquesta carrosseria:

IMG_1065

Un altre carrosseria fabricada a Can Vert sobre un xassís d’un vehicle nord-americà. No sabem precisar-ne la marca i el model. Al fons, el cim del Montgrí amb el castell, una imatge que en Vert li agradava particularment:

IMG_0957

IMG_0950

A l’arxiu fotogràfic d’en Josep Vert també hi ha dues fotografies d’un autobús anglès de l’empresa Lerma, titular de la línia regular de València a Bunyol:

IMG_1046

IMG_1047

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada