dijous, 9 de febrer del 2012

Algunes fotografies de la Fira Internacional de Mostres de Barcelona celebrada l'any 1965.

L'edició de la Fira Internacional de Mostres de Barcelona celebrada l'any 1965 tancava una època: les fires internacionals que aplegaven tots els sectors productius d'un país. Aquest format, ideat a la segona meitat del segle XX, havia esdevingut obsolet. Era impossible d'encabir en un espai tots els expositors que participaven en una fira de mostres.

Davant d'aquesta realitat va optar-se per celebrar fires sectorials on hi participaven les empreses del respectiu sector, fos el químic, tèxtil, metal·lúrgic o de l'automoció. Juntament amb la celebració de fires industrials, s'han desenvolupat i consolidat fires de participació massiva com ho ha estat de sempre el Saló de l'automòbil.

Aquests anys, Construmat, dedicada a la maquinària i material de construcció, i el Barcelona Meeting Point, on hi participen les promotores i Administracions que oferien habitatges i sòl, han gaudit de molta requesta en edicions anteriors. La crisi econòmica ho ha capgirat tot. Nous temps, noves fires.

La fira Internacional de mostres del 1965 fou la última en la qual hi participaven tots els sectors conjuntament. L'edició del 1966, per bé que conservava la seva denominació tradicional de Fira de Mostres, no van participar-hi tots els sectors econòmics plegats. El sector de l'automòbil, de molta anomenada i participació, va tenir la seva fira específica. Igualment va succeir amb els altres sectors.

Inauguració de la Fira Internacional de Mostres de Barcelona de l'any 1965, amb les autoritats retratades a l'entrada del recinte firal, a tocar de les dues torres venecianes:

IMG_0421

Algunes autoritats acompanyats de les respectives parelles fotografiades en els actes d'inauguració de la Fira Internacional de mostres del 1965:

IMG_0422

L'empresa Barreiros presentava el Barreiros Centauro, equipat amb un bolquet, per cobrir la gamma d'obres:

IMG_0423

Visita de les autoritats i gent principal, còmodament asseguts en un carretó elèctric:

Imagen 1219

Uns seminaristes passejant enrioladament davant de l'estand dels camions nordamericans Mack:

IMG_0425

L'edició de la Fira de Mostres del 1966 palesaria l'especialització i importància creixent d'aquests esdeveniments, talment ja s'havia produït amb les fires de mostres dels països de l'Europa Occidental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada