dilluns, 20 de febrer del 2012

Imatges antigues de Figueres: col·lecció del senyor Josep Sala i Salip (III).

Tercer lliurament d'imatges d'època de Figueres, que integren la col·lecció del senyor Josep Sala i Salip. Una espardenyeria propietat del comerciant Florenci Marimont, al carrer Gatillepis, l'any 1875:

IMG_1334

Treballadors d'una adoberia, propietat del senyor Bofill, a finals del segle XIX:

IMG_1335

Celebració d'una festa popular amb els imprescindibles gegants i capgrossos:

IMG_1346

També hem seleccionat unes imatges de vehicles. Una excursió de l'any 1930 en uns autocars de l'empresa AUTOS SALA, de Figueres, titulars de la línia regular de Figueres fins a Perpinyà passant per la Jonquera i El Voló:

IMG_1328

Un auto Dion Bouton, amb matrícula GI-69:

IMG_1329

Simon Sala, un tartaner de Figueres, titular de la línia regular de viatgers de Figueres a El Pertús, a la comarca del Vallespir. Aquest és l'origen de l'empresa AUTOS SALA, de Figueres:

IMG_1330

En Josep Sala, de Figueres, amb un auto Dion Bouton de la seva propietat, retratat l'any 1910 al pas fronteres del Pertús:

IMG_1331

IMG_1333

Una excursió realitzada amb uns autos de l'empresa Sala, de Figueres. Aquests autos cobrien la línia regular de Figueres fins a El Pertús. També durant un temps arribaven fins a Perpinyà passant per El Voló. Els diumenges i dies de festes feien serveis discrecionals:

IMG_1332

Camió locomòbil Purrey, propietat del senyor Martí Estartús, de Figueres, amb matrícula GI-12, retratat l'any 1908 i dedicat als transports generals:

IMG_1336

L'Andreu Prat i Xibecas, de Can Janot, de Borrassà, retratat l'any 1912 a la plaça de Borrassà amb el seu autocar Ford "pedals" amb el que cobria la línia regular d'Ordis i Borrassà fins a Figueres, i els serveis de mercats:

IMG_1337

Proves de vol de l'aviador Josep Canudas i Busquets, capdavanter de l'aviació a Catalunya, a Figueres:

IMG_1338

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada