dissabte, 21 de novembre del 2015

Agustí Masoliver SA de Banyoles (Pla de l'Estany): els anys 1990 (X).

L'any 1992 Banyoles fou subseu de la celebració dels XXV Jocs Olímpics celebrats a Barcelona. AMSA executà les obres d'urbanització de la Vila Olímpica de Banyoles i ensems la variant de Banyoles, un clam a la comarca. L'envergadura d'aquelles obres requerí una gran inversió per ampliar i modernitzar el parc de maquinària. Aquells anys també executaren per compte del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya la restauració del volcà Croscat amb talussos que davallaven, una obra que guanyà el premi FAD d'espais exteriors. També executaren nombrosos camps de futbol dotats de gespa artificial (Santa Coloma de Gramenet, Palamós). Per Ajuntaments i Juntes de compensació executaren unes quantes obres d'urbanització de sectors urbanitzables: urbanització de La Pastora a Llafranc (any 2000), urbanització La Girada a Vilafranca del Penedès, urbanització la Terrera a la Bisbal d'Empordà, urbanització Creu d'Aragall a Corbera del Llobregat i una urbanització a Albons.

AMSA ha refermat aquests anys les unions Temporals d'Empreses (UTE) per licitar, associada amb d'altres constructores, en els grans concursos d'obres convocats per l'estat espanyol i la Generalitat de Catalunya. 

Compromesa amb el medi ambient AMSA obtingué, el 21 de juliol de 1999, el Certificat del Sistema de Qualitat. També està en possessió de la certificació del Sistema de Gestió Mediambiental. Disposa d'un parc de maquinària moderna per executar obres de pavimentació asfàltica i equips per l'estesa i compactació de l'aglomerat. Capdavantera en el reciclatge mescles bituminoses, té una planta a Palol de Revardit dotada amb la tecnologia més moderna. En l'àmbit de l'acció social, AMSA participa en el patronat de la Fundació Estany dedicada a la integració i benestar de persones amb disminució psíquica. 
 
Una de les obres executades aleshores fou el reforç del ferm i del separador central de la carretera C-17 -aleshores nacional 152- en el tram comprès entre La Garriga i Centelles:

IMG_8681

L'any 1992 AMSA executà la nova variant de Banyoles, una obra de gran complexitat atesos els nombrosos enllaços de carreteres:

IMG_8682

IMG_8683

Treballs de la construcció de la variant de Banyoles:

IMG_8684

IMG_8685

Inauguració de la variant de Banyoles a càrrec de les autoritats encapçalades pel president de la Generalitat de Catalunya, senyor Jordi Pujol:

IMG_8686

La variant de Banyoles, executada i posada en funcionament:

IMG_8687

Plaça de la Palmera a Sant Adrià de Besòs l'any 1997. Al capdamunt, l'avinguda de Sant Ramon de Penyafort:

IMG_8688

L'any 1998 executaren les obres d'enjardinament al voltant del riu Ter, a Fontajau, a Girona, les quals incloïen una passarel·la sobre el Ter. L'any següent AMSA executà el condicionament de la carretera que connecta Sant Sadurní de Noia amb Vilafranca del Penedès.

Variant de Cassà de la Selva executada l'any 2000:

IMG_8689

L'avinguda de Catalunya de Blanes, amb aglomerat vermell, executada l'any 2000:

IMG_8690

Intersecció de la carretera de Besalú a Roses a través de Borrassà i Ordis:

IMG_8691

Rotonda de Borrassà l'any 2002:

IMG_8692

Vista aèria  de la Bomba, vora la carretera de Figueres a La Bisbal d'Empordà:

IMG_8693

Execució de les obres de la variant d'Hostalric l'any 2004:

IMG_8694

Parc de maquinària de la pedrera de la República Girona:

IMG_8695

Parc de maquinària a Sant Fost de Campsentelles:

IMG_8696

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada