dijous, 31 de desembre del 2015

Recuperació d'un Pegaso 2323K a càrrec de l'Antoni Arimany i Piella.

Avui, 31 de desembre, el darrer dia de l'any, el dia que a Catalunya celebrem l'home dels nassos, aquell que té tants nassos com dies té l'any, a les vuit del matí, ben fosc encara, érem a la base que Arimany i Piella Serveis té a Vic.

A bord d'una tractora Scania R580, equipada amb un motor de vuit cilindres que rendeix cinc-cents vuitanta cavalls de potència, hem agafat l'Eix Transversal cap a Lleida. Ens hem aturat per fer un cafè en el bar de l'estació de servei de Sant Pere Sallavinera. Reviscolats, hem reprès la marxa cap a Soses per la carretera Nacional II. Poc abans d'arribar a la ciutat de Lleida, ens hem trobat amb la boira. Passats dos quarts d'onze del matí hem arribat al desballestament d'en Quimet per carregar un Pegaso 2323K que en Toni Arimany tingué fins l'any 2012. En la darrera sortida que férem a Alcarràs, el passat dissabte 19 de desembre, se'l trobà a cal Quimet, on havia espetegat després de perdre-li la pista.

La tractora Scania amb la góndola Trabosa, tot just arribada al desballestament d'en Quimet, a Soses (Segrià): 

IMG_9935

IMG_9976

En Toni Arimany i en Miquel Bernadó al costat del Pegaso que s'havia de carregar:

IMG_9963

IMG_0048

Actuacions per engegar el Pegaso, i fer aire:

IMG_9985

IMG_9986

Un toro de la casa Barreiros al costat del Pegaso:

IMG_9989

IMG_9995

En Miquel Bernadó, en Toni Arimany i en Claudi Herguido comentant la jugada:

IMG_0005

Amb el motor calent i amb aire, el Pegaso conduït per en Quim Bernadó marxa de dret cap a la góndola:


IMG_0093

Moment en què el Pegaso 2323K és carregat a la góndola:

IMG_0094

Operació acabada. El Pegaso damunt la góndola:

IMG_0097

Enllestint les últimes actuacions abans d'emprendre el viatge de tornada cap a casa:


IMG_0128

En Ricard Morella, mecànic que fou del Garatge Baulenas de Granollers, concessionari oficial Pegaso, guaitant el Pegaso carregat:

IMG_0099

Insuflant aire al camió:

IMG_0126

La satisfacció de la feina feta:

IMG_0137

Lligant el camió per al viatge cap a la comarca d'Osona:


IMG_0100

IMG_0106

IMG_0133

Els protagonistes que han intervingut en la recuperació del Pegaso 2323K: en Quimet Bernadó, en Toni Arimany i en Miquel Bernadó:

IMG_0134

Aturats al parador d'Alcarràs, al peu de la l'antiga carretera nacional II, després d'un menjar ràpid:

IMG_0153

Després de dues hores de viatge, arribats a destí, a Vic:

IMG_0155

IMG_0158

Tres camions que formen part de la flota d'Arimany i Piella Serveis, produïts per constructors suecs:

IMG_0160

IMG_0163

El Pegaso 2323K, 6x4, de tres eixos que munta dos diferencials i un motor de dos-cents trenta cavalls de potència, fou comprat per Arimany Piella Transport SL l'any 2007 a Formigons Moià, que tenia un altre Pegaso i dos Mercedes Benz. El taller de Font Camions de Manlleu li muntà un equip llevaneus per atendre els serveis de vialitat hivernal d'uns trams de les carreteres C-17 i C-25, titularitat de la Generalitat de Catalunya. Aquests serveis, resultants de l'adjudicació d'uns contractes de serveis, Arimany Piella Transports SL els prestà amb màquines llevaneus Unimog, Renault, Mercedes Benz i el Pegaso 2323K. El manteniment del Pegaso el féu un mecànic de la pròpia empresa.

Vençut el termini de durada dels contractes de serveis de conservació de carreteres adjudicat per la Generalitat de Catalunya, amb l'extinció dels efectes jurídics, el Pegaso 2323 K fou venut l'any 2012 a una empresa de Lleida. Fa poc més d'un any que el camió anà a petar a can Quimet, on, avui, el darrer dia de l'any 2015, al cap de tres anys, en Toni Arimany l'ha recuperat. N'ha recuperat la possessió i el domini. Com un conegut torró d'Alacant, el Pegaso ha tornat a casa seva per Nadal. 

Ara comença el treball de la seva restauració per tal de recuperar l'estat que tenia l'any 2011, un any abans de la seva venda, quan fou exposat a la trobada de camions clàssics que tingué lloc a Sant Vicenç de Torelló el 16 d'abril de 2011. 

IMG_4079
 
Des d'aquest espai ens congratulem de la recuperació del Pegaso i ensems us desitgem que tingueu un feliç any 2016. 

2 comentaris:

  1. Bon Any nou, i complint els meus propòsits vull donar-te les gràcies per totes les entrades d´aquest 2015 i desitjo que continuïs donant-nos noticies , novetats i histories com fins ara. El meu nivell de coneixements no arriba per comentar específicament cap entrada, però he gaudit molt de totes elles.

    ResponElimina
  2. Us agraïm, de debò, el vostre comentari que ens encoratja a prosseguir publicant articles sobre aquesta matèria. La seva finalitat és distreure i recuperar un petit bocí de la història del transport en carretera del país.

    ResponElimina