dimecres, 25 de gener del 2012

Camions carrossats per en Josep Vert i Planas (I).

Encetem tres cròniques amb fotografies d'alguns dels camions que va carrossar en Josep Vert i Planas al seu taller de Torroella de Montgrí. Més tard, continuaria la fabricació de carrosseries d'autocars, camions i furgons, i reparacions i transformacions de tota mena a una moderna nau de Girona, sota el nom comercial de Vertmetal SA.

Aquest primer camionet Chevrolet fou carrossat per la família Vert a Torroella de Montgrí. Va ser el començament de les carrosseries de camions atès que aquells anys la feina principal era la construcció i reparació de carros i tartanes.

IMG_1064

Un furgó d'una casa de venda de teixits carrossat per en Josep Vert, de gran bellesa i refinament. L'estètica va ser una de les preocupacions vives d'en Josep Vert, talment es manifesta en aquesta carrosseria:

IMG_0961

Un altre carrosseria construïda per en Josep Vert en els anys que la matèria primera de gairebé totes les carrosseries, incloses les cabines i els autocars, eren les fustes.

IMG_1060

Un altre camió carrossat per en Josep Vert. Un treball acurat i de qualitat:

IMG_1035

Un camió Mercedes Benz carrossat per en Josep Vert. Malgrat que les fotografies no són datades, probablement que aquest camió fos carrossat als anys 1940:

IMG_1039

Un camió anglès Bedford carrossat per en Josep Vert a Torroella de Montgrí:

IMG_1008

IMG_0977

Un altre camió amb una caixa de fusta per transports generals:

IMG_1001

Un imponent camió Man, matriculat a Navarra, carrossat per en Josep Vert. Quina sensació que causava aquest camió amb el capó davanter circulant per les misèrrimes carreteres d'aquells anys on el trànsit era anecdòtic pels pocs vehicles que hi havia:

IMG_0978

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada