dijous, 19 de gener del 2012

El quadern gris de fotografies d'en Josep Vert i Planas.

L'arxiu fotogràfic d'en Josep Vert hi ha molt material de tota mena. Entre aquest material, hi ha tres quaderns fotogràfics, amb tapes de color gris, verd i blau. Contenen fotografies de carrosseries que en Josep Vert va construir al taller de Torroella de Montgrí i més endavant el de Girona.

Amb l'ànim de difondre aquest material de gran interès entre els afeccionats, en les següents cròniques publicarem aquestes tres quaderns amb llurs fotografies. Malgrat que algunes d'aquestes fotografies ja han estat publicades en aquest bloc, la publicació d'aquests quaderns ens dóna una informació precisa sobre el contingut exacte del material que conforma aquest importantíssim arxiu. Per tant, us oferim el quadern gris d'en Josep Vert i Planas.

IMG_0852

Construcció d'una carrosseria metàl·lica, àmbit on en Josep Vert fou capdavanter:

IMG_0853

Espectacular autocar de l'empresa ABC, de Barcelona:

IMG_0854

L'empresa Jesus Rodríguez, de Conca, també era client de Can Vert. Ací, un xassís Ford amb motor Perkins carrossat per en Josep Vert a Torroella de Montgrí:

IMG_0855

Un altre client important d'en Josep Vert era l'empresa Bernal, amb domicili al carrer Treviño 1, de Madrid, que disposava d'una flota amb vehicles Man i Mercedes Benz, aleshores unes marques a l'abast d'uns pocs privilegiats:

IMG_0856

IMG_0857

IMG_0858

IMG_0859

IMG_0860

Un autocar Aclo de l'empresa La Requenense SA, amb una carrosseria de quaranta-tres places:

IMG_0861

IMG_0862

Carrosseria muntada sobre un xassís Austin equipat amb motor Perkins, de trenta-vuit places, per l'empresa Fernando Martin, de Lagunilla, a Salamanca:

IMG_0863

IMG_0864

IMG_0865

IMG_0866

IMG_0867

IMG_0868

El prestigi d'en Josep Vert, carrosser, va permetre-li de tenir clients escampats per tot el territori espanyol, incloent-hi algunes de les empreses de viatgers més importants dels anys 1950 i 1960, com així es posa de manifest per les fotografies d'aquests quaderns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada