divendres, 27 de gener del 2012

Furgons carrossats per en Josep Vert i Planas (i III).

Darrera crònica sobre les carrosseries metàl·liques de tota mena construïdes per VERTMETAL SA, als anys 1960, a la nau de Girona, per a camionets i furgons. La primera carrosseria muntada sobre un Sava Austin, de gran bellesa, era una caixa amb lleixes de repartiment de la llet RAM, per encàrrec de l'empresa Suministros Lacteos Font, de Girona:

IMG_1028

IMG_0930

IMG_0934

IMG_0931

IMG_0973

Un aparador ambulant de les assecadores i rentadores ESTELAR, de la Via Laietana de Barcelona, sobre un xassís Sava-Austin. Vertmetal SA va carrossar molts de vehicles Sava-Austin, esdevenint-ne un gran especialista:

IMG_0989

IMG_1038

Una altre carrosseria semblant a l'anterior construïda sobre un Sava Austin per a taller móbil dels motors Solo, maquinària agrícola i forestal:

IMG_1044

El Sava Austin amb la retolació de l'empresa que anunciava llurs productes, fotografiat a Barcelona:

IMG_1012

IMG_0990

Aquests són alguns dels camions i furgons que la família Vert, primer al taller de Torroella de Montgrí, i més endavant a Girona sota el nom comercial de Vertmetal SA, va carrossar des dels anys 1920 fins als anys 1960.

Aquestes tres cròniques també constitueixen un repàs de l'evolució dels vehicles i les carrosseries en aquest període de quaranta anys, i d'uns quants clients del senyor Vert, alguns dels quals també desapareguts, se'n conserva el record gràcies a aquestes fotografies. Per tot plegat, moltes gràcies a la família Vert i als senyors Graells i Planas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada