dimarts, 3 de gener del 2012

La Fira Internacional de mostres de Barcelona celebrada el 1963.

La Fira Internacional de mostres de Barcelona, de l'any 1963, va continuar amb l'empenta de les dues edicions anteriors. Les empreses més importants del país hi participaven presentant llurs novetats. Hi havia deler per comprar els primers electrodomèstics i consumir com la resta de ciutadans europeus.

Els estands de la Fira Internacional de mostres de Barcelona eren majorment ocupats per empreses espanyoles car les quotes assignades d'importació de productes estrangers i els alts aranzels que calia satisfer impedien la lliure circulació de mercaderies.

Per contra, sis països europeus havien constituït l'any 1957 la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer, amb l'objectiu de crear un mercat comú del carbó i l'acer que comportava la supressió d'aranzels i subvencions per part dels països integrants envers les respectives indústries nacionals. Les conseqüències eren més competència d'aquests dos sectors amb uns preus més ajustats i major abastiment.

Una fotografia de la confluència de l'avinguda de la Reina Maria Cristina i l'avinguda de Rius i Taulet:

Imagen 1178

El recinte firal de Montjuïc amb la font màgica i l'avinguda de la Reina Maria Cristina, curulla dels estands d'expositors que participaven en aquest esdeveniment:

Imagen 1195

Acte d'inauguració de la Fira Internacional de mostres de Barcelona de l'any 1963, amb la presència de les autoritats. A la dreta, l'estand d'Henschel, amb la seva columna:

Imagen 1177

L'estand exterior dels camions Saurer:

Imagen 1174

Una altre fotografia de l'avinguda de la Reina Maria Cristina, amb les torres venecianes, des del terrat d'un dels pavellons del recinte firal:

Imagen 1175

Estands de maquinària tèxtil:

Imagen 1176

L'estand de l'empresa Borgward Iso Española SA, amb els camions que hi presentava:

Imagen 1179

Imagen 1187

L'estand dels camions i tractors HANOMAG BARREIROS:

Imagen 1180

L'estand de l'empresa de Tàrrega, Ros Roca SA, fabricant de remolcs i carrosses agrícoles:

Imagen 1181

L'avinguda de la reina Maria Cristina amb alguns dels expositors que participaven en aquesta fira de mostres:

Imagen 1182

Imagen 1184

Imagen 1185

L'estand dels camions i autocars Pegaso, al capdamunt de l'avinguda de la Reina Maria Cristina, a tocar de la font màgica de Montjuïc:

Imagen 1186

Imagen 1188

Imagen 1189

Imagen 1190

Imagen 1191

Estand interior dels fabricants de components i peces per a la indústria automobilística:

Imagen 1192

Estands d'alguns fabricants d'autos que participaven en aquesta fira de mostres:

Imagen 1193

Imagen 1194

El 1963 no va ser pas una excepció en la consolidació de la Fira de mostres de Barcelona com el gran esdeveniment firal de l'estat espanyol. L'impuls de l'economia catalana a redós de la seva indústria retenia una de les poques activitats de transcendència econòmica i social en aquella Barcelona esllanguida i dissortada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada