diumenge, 16 de desembre del 2012

La compra per l'empresa de transports Josep Hereu de dos camions Bedford els anys 1950.

El Garatge Boada de Santa Coloma de Farners, el gerent del qual era en Codina, va vendre a l'empresa de transports Josep Hereu un segon camió Bedford amb motor de benzina. Va ser carrossat amb una caixa amb marquesina gairebé idèntica a la del primer Bedford, i similar a la del GMC. Un treball pulcrament realitzat pel carrosser Josep Vert i Planas. 

Aquests camions Bedford traginaven bales de taps de suro cap a Barcelona per la carretera nacional II. Per aquest motiu disposaven d'una marquesina, semblantment als camions de les comarques de pla de Lleida que traginaven bales de palla. De tornada, carregaven mercaderies de tota mena que precisaven les empreses i comerços de Sant Feliu de Guíxols. 

Les fotografies dels camions de l'empresa familiar de transports que conserva el senyor Josep Hereu van ser preses majorment engalanats per la celebració de la festa de Sant Cristòfol, patró dels transportistes i traginers, permesa per la dictadura del general Franco pel seu caràcter religiós: 

IMG_2574

IMG_2571

El senyor Josep Hereu acompanyat de la Maria Teresa, al costat del camió:

 IMG_2573

IMG_2572

Dos camions de l'empresa Transports Josep Hereu, el Bedford i el camió Mercedes Benz

IMG_2470

IMG_2556

IMG_2557

IMG_2558

IMG_2559

Un altre camió Bedford d'aquesta empresa, amb la mateixa caixa, matriculat a Barcelona, fotografiat quan el mossen el beneïa:

IMG_2576

Aquests Bedfords, amb matrícula de Barcelona, amb el temps també se'ls hi va canviar el motor original de benzina per un motor dièsel Barreiros, treball executat pel Garatge Boada, representants de la casa Barreiros i molt populars aquells anys per la qualitat dels mecànics que hi treballaven remenant motors. Uns professionals de debò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada