dissabte, 8 de desembre del 2012

La represa de l'activitat de Transports Josep Hereu un cop acabada la Guerra Civil Espanyola l'hivern del 1939: els camions Mercedes Benz dièsel i el Ford.

L'esclat de la Guerra Civil Espanyola va ser un daltabaix absolut. Al marge de les pèrdues humanes, irreparables, hi va haver les materials. L'any 1934, l'empresa de Transports Josep Hereu, que aleshores girava amb el nom comercial de Transports J. Vidal, pel cognom de llur fundadora, la Pepeta Vidal, havia comprat a Barcelona un camió Mercedes Benz equipat amb un motor dièsel, especialitat en què les empreses d'automoció alemanyes van ser capdavanteres. El senyor Hereu posant davant del camió Mercedes carrossat: 

IMG_2518

Aquest camió, equipat amb un fiable motor dièsel Mercedes Benz, permetia de transportar recaderia i transports generals per a empreses des de Sant Feliu de Guíxols, una vila populosa i industrial, cap a Barcelona. El Mercedes Benz a la carretera de Sant Feliu de Guíxols:

IMG_2516

Fotografiat en ocasió de la festa de Sant Cristòfol, convenientment enramat:

IMG_2517


IMG_2496

IMG_2578

Festa de Sant Cristòfol celebrada a Sant Feliu de Guíxols l'any 1957:

IMG_2577

A començaments dels anys 1940, Transports Josep Hereu també va tenir aquest camió Ford amb caixa de fusta per transports generals i una cabina voluminosa:

IMG_2503

IMG_2499

IMG_2502

En aquells anys, els dos carrossers principals que treballaven per l'empresa Josep Hereu produint les carrosseries dels camions i llurs transformacions eren en Terradas, de Riudarenes, i en Josep Vert de Torroella de Montgrí. Aquest parell de camions eren els de més tonatge que tenia l'empresa. També hi havia les petites camionetes per la recollida i repartiment de la mercaderia de particulars, comerços i empreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada