dilluns, 20 d’agost del 2012

Autocars i autobusos fotografiats pel senyor Joan Brugués a Costa Rica.

D'aquests articles estivals sobre autocars d'arreu del món, li toca el torn a Costa Rica, el petit país d'Amèrica central que el matrimoni Brugués Olivé va visitar l'octubre de 1996. En aquesta ocasió, el senyor Joan Brugués va fotografiar-ne quatre d'autobusos, que ens il·lustra clarament sobre les carrosseries dels autocars i autobusos que hi ha en aquest país. El primer autocar, fotografiat a un hotel, va ser aquest Volvo:

IMG_0025

Davant seu hi havia aquest microbús Mitsubishi:

IMG_0026

Aquests països no tenen empreses d'automoció pròpies. Recorren per tant a l'importació de vehicles japonesos atès que les marques d'automoció del país del sol naixent gaudeixen mundialment de fama i reconeixement. Als Estats Units, els tres grans de Detroit van cedint gradualment quota de mercat en favor de Toyota i Honda. La lluita entre General Motors i Toyota per ser el primer fabricant mundial d'automòbils es decantarà a favor del fabricant nipó. Sense oblidar que els USA, un país profundament liberal de debò, no va pas dubtar a intervenir GM, una empresa emblemàtica de la seva indústria automobilística, per evitar-ne la fallida.  Un altre autocar de marca desconeguda captat pel senyor Brugués:

IMG_0027

El darrer autobús fotografiat pel senyor Joan Brugués, un Mercedes Benz amb una carrosseria força reeixida de gust europeu:

IMG_0028

En el proper article estival coneixerem alguns autocars d'Egipte. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada