dissabte, 5 de gener del 2013

El vehicle número 11 de l'empresa Transports i Grues Àngel Vilar SA: un Pegaso 1095DR (V).

El vehicle número 11 de l'empresa Transports i Grues Àngel Vilar SA va ser un Pegaso 1095DR, estrenat per compra al concessionari oficial de les comarques gironines, Auto Remolcs Girona, i que muntava una caixa per transports generals. Aquest va ser el primer Pegaso de la casa. El resultat que va oferir aquest camió, excel·lent, van determinar la compra de més camions Pegaso. 

Com la resta de camions de l'empresa, el Pegaso 1095DR va ser destinat als transports generals, principalment recaderia, ceràmica i material de construcció. La Bisbal d'Empordà tenia una important i acreditada indústria de ceràmica els productes de la qual gaudien de gran requesta arreu de l'estat espanyol. Nombrosos camions transportaven diàriament els productes ceràmics bisbalencs per totes les províncies espanyoles. El Pegaso amb llur matrícula definitiva: GI-81808:

IMG_1662

El Pegaso amb una vela que cobreix la caixa:

IMG_1592

El Pegaso una mica abonyegat per causa d'un petit accident, aparcat al costat de la nau de l'empresa, a la carretera de Calonge 7 de La Bisbal d'Empordà. Al seu costat, la cabina del primer Sava-Berliet; i al fons, la cabina B d'un camió Nazar, accidentada, damunt d'un bolquet:

IMG_1585

IMG_1690

IMG_1693

IMG_1684

El Pegaso 1095DR va ser reparat i va continuar un temps més en actiu. Tanmateix l'any 1973 va patir un greu accident que va destrossar completament la cabina i va haver de ser donat de baixa. Sort n'hi va haver que el conductor, ràpid i àgil, va poder saltar a temps de la cabina sense haver de lamentar desgràcies personals. El Pegaso 1095DR accidentat:

IMG_1587

El proper article versarà sobre un altre Sava-Berliet que va tenir aquesta empresa bisbalenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada