dijous, 31 de gener del 2013

Els dos camions Pegaso d'en Pere Brosa i Planella, transportista de Castellfollit de la Roca (Garrotxa).

En Pere Brosa i Planella, fill de Montagut, va dedicar-se professionalment al transport. L'any 1963 va comprar el seu primer Pegaso, un Comet de la primera sèrie fotografiat en la festa de Sant Cristòfol celebrada a Castellfollit de la Roca, el municipi on residia, l'any 1967:

Pegaso Comet de TRANSPORTS PERE BROSA de Castellfollit de la Roca

A principis dels anys 1970, amb aquest Pegaso Comet el senyor Brosa havia fet transports arreu d'Espanya. Viatges a Còrdova, transport de fil a Saragossa o caixes de bolets de Logronyo. Eren uns anys que hi havia molts transports generals una gran part dels qual es cobria amb camions mitjans com el Comet i el Barreiros Saeta.

Quota anual de l'any 1964, per import de cent cinquanta pessetes, que el senyor Brosa va haver de satisfer forçosament al Sindicat Provincial de Transports i Comunicacions, que era el sindicat vertical, únic i oficial:

Col·lecció família Brosa - Sant Julià de Ramis.

El segon Pegaso del senyor Brosa va ser un 1086, amb una carrosseria de polièster del carrosser Sol-Xar, fundada per dos socis, els senyors Soler i Xargayó. Aquest Pegaso van comprar-lo conjuntament amb l'empresa Comercial Morera, d'Olot. Per aquest motiu la visera del camió estava retolada amb la denominació Transports Brosa-Morera. Una filla del senyor Brosa dins la cabina del camió poc després de ser carrossat amb la matrícula verda. Llur matrícula definitiva va ser GI-8107-D:

Col·lecció família Brosa - Sant Julià de Ramis.

El senyor Pere Brosa fotografiat amb el Pegaso 1086:

Camió Pegaso de l'empresa Brosa-Morera d'Olot (La Garrotxa)

Col·lecció família Brosa - Sant Julià de Ramis.

Amb la jubilació d'en Pere Brosa, aquest Pegaso 1086 va quedar-se'l l'altre soci, l'empresa Comercial Morera i va conduir-lo en Xavier Batlle del poble de Santa Pau.

Dues targetes del senyor Pere Brosa. La primera, com a transportista independent amb el seu domicili a Castellfollit de la Roca; i la segona, quan va fer societat amb l'empresa Morera:

Col·lecció família Brosa - Sant Julià de Ramis.

Col·lecció família Brosa - Sant Julià de Ramis.

Agraïm a en Joan Mercader i llur senyora, la Loreto Brosa, gendre i filla d'en Pere Brosa, les fotografies i documents que il·lustren aquesta crònica complementària d'una anterior publicada sobre aquest transportista de la comarca de la Garrotxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada