dimecres, 23 de gener del 2013

L'ampliació del garatge de l'empresa Transports i Grues Àngel Vilar SA de La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà).

Un dels aspectes importants de qualsevol empresa és el lloc on desenvolupa la seva activitat. En el cas de l'empresa bisbalenca Transports i Grues Àngel Vilar SA, fundada pel senyor Àngel Vilar a començaments dels anys 1960, un cop llicenciat del servei militar, el garatge on tancava els camions va construir-lo als afores del nucli urbà de La Bisbal d'Empordà. Concretament en un solar al peu de la carretera que condueix a Calonge.

Aquesta decisió del senyor Vilar va ser encertada. Als primers anys del funcionament de l'empresa, quan cobria el servei de paqueteria, disposava de petits vehicles aptes pel repartiment i recollida dels encàrrecs dins del nucli urbà de La Bisbal d'Empordà. Són els anys que la industria ceràmica i de producció de materials de construcció tirava de valent. La ubicació de la nau, fora del nucli urbà, permetia descongestionar el trànsit de camions de la capital del Baix Empordà i ensems facilitava la sortida i entrada dels vehicles de la nau. 

Inicialment, el senyor Vilar va alçar una nau rectangular per tancar-hi els camions i les furgonetes, talment s'aprecia en aquestes sis fotografies:

 IMG_1584

IMG_1626

IMG_1556

IMG_1614


IMG_1600

IMG_1616

A principis dels anys 1980, i per l'ampliació de la flota de camions, es va construir una segona nau adossada a la primera. També es va aprofitar aquestes obres per ampliar l'alçada de la primitiva nau. Les mides dels camions i de les auto-grues ho requerien:

IMG_1627

IMG_1696

Fotografia aèria de les dues naus adossades a la carretera de Calonge 7:

IMG_1750



IMG_1594

La construcció de la torre, dins de la finca, destinada a les oficines de l'empresa:

IMG_1621

Fotografia aèria de les dues naus amb una torre -en altres indrets en diuen xalet- que acull les oficines de l'empresa:

IMG_1749

IMG_1648

Dues fotografies aèries de l'estat actual de les instal·lacions de l'empresa, a la carretera de Calonge 7:


IMG_1559

IMG_1558

Aquest bloc vol agrair l'amabilitat i atencions de tota mena dispensades per la família Vilar, especialment el senyor Àngel Vilar i llur filla Anna, per a la redacció de la història d'aquesta empresa de transports profundament vinculada a La Bisbal d'Empordà i a la comarca del Baix Empordà, la qual gaudeix d'un reconegut prestigi per la qualitat del servei que ofereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada