dimecres, 2 de gener del 2013

Els vehicles 6, 7 i 8 de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA de La Bisbal d'Empordà: un Borgward, un Seat 600 i un Barreiros Saeta (III).

Abordem en aquesta tercera crònica els vehicles números 6, 7 i 8 de l'empresa TRANSPORTS I GRUES ÀNGEL VILAR SA, amb domicili a la carretera de Calonge 7 de La Bisbal d'Empordà. El vehicle número sis va ser un furgó tancat de la marca Borgward amb matrícula GI-60938, comprat ja usat als senyors Roig i Plaja, distribuïdors d'arròs. Amb aquest furgó, el senyor Vilar distribuïa les pastes alimentoses Pedragosa en les comarques gironines.

IMG_1578

Quan va cessar la distribució de pastes de la casa Pedragosa, de molta anomenada aquells anys, el senyor Vilar va transformar el furgó en un camionet amb caixa i vela, una pràctica habitual aquells anys en què hi havia carrossers que feien autèntiques filigranes. Aquest camionet Borgward servia per al lliurament de paqueteria i transports de curta distància. Va ser donat de baixa l'any 1972 per vell:

 IMG_1586

El setè vehicle fou un cotxe Seat 600 furgoneta, carrossat per en Costa, amb matrícula B-181678, idèntic al de la fotografia que us presentem. Aquest vehicle va ser comprat de segona mà al Taller Gou de La Bisbal d'Empordà, negoci jurídic que es va materialitzar mitjançant el lliurament per part del senyor Vilar d'un vell cotxe Fiat. Aquest Seat va ser destinat a la recollida i repartiment de paqueteria i, en ocasions, de taller mòbil pels vehicles espatllats de l'empresa. Va ser donat de baixa, per vell, l'any 1977:

 IMG_1562

I el vuitè vehicle de la casa va ser aquest camió Barreiros Saeta amb matrícula GI-61061. Adquirit de segona mà, era carrossat amb una caixa de fusta de transports generals que permetia de traginar mercaderies arreu de les comarques gironines. Dues fotografies de la part posterior de la cabina, abonyegada:

 IMG_1695

IMG_1691

Aquest camió pintat amb els colors identificatius de l'empresa: un color blau cel amb una franja blanca. Admirable l'escut de Barreiros incrustat en la intersecció de la marquesina amb les alces de la caixa. Va ser donat de baixa l'any 1973:

 IMG_1584

IMG_1598

La propera crònica versarà sobre el primer Sava-Berliet que va tenir aquesta empresa de transports de La Bisbal d'Empordà i un altre Barreiros Saeta.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada