dimarts, 29 de gener del 2013

Fotografies del cos de bombers d'Olot (Garrotxa).

Un amic d'en Pere Liu, bomber professional en actiu, disposa de quatre retrats del cos de bombers de la ciutat d'Olot datades en èpoques diferents. 

La concentració industrial implantada a Olot, on les fàbriques tèxtils eren preeminents, van comportar la creació d'un cos de bombers equipat amb les eines més modernes disponibles en aquell moment. La finalitat era una actuació ràpida i eficaç en el supòsit d'un incendi en un habitatge o qualsevol de les indústries que hi havia aleshores, construïdes dins del nucli urbà d'Olot, circumstància que n'agreujava el risc en cas d'incendi per llur propagació a les edificacions limítrofs. Al segle XIX i la major part del segle XX no existien pas els polígons industrials allunyats del nucli urbà talment com els coneixem nosaltres actualment.

Aquest cos de bombers també prestava servei, en cas d'un incendi, a d'altres pobles propers de la comarca de la Garrotxa que no disposaven per raons pressupostàries d'un cos de bombers amb la capacitat i els mitjans del d'Olot. Era una manera eficaç d'exercir Olot la condició de capital de la comarca de la Garrotxa. El primer retrat correspon a un carro de bombers:

IMG_3867

Dos camions del cos de bombers davant de l'hostal de la Figa, a l'entrada del poble de Castellfollit de la Roca. Déu n'hi do del nombre de bombers que integraven el cos:

IMG_3865

Exhibició d'una de les màquines que tenia el cos de bombers d'Olot, possiblement una bobina per a produir llum:

IMG_3870

Filera dels vehicles del cos de bombers d'Olot l'any 1983, amb les vehicles que hi havia aquells anys: un Land Rover, camió Avia equipat per Magirus, un Pegaso Comet, un camió Barreiros 4245, que destacada per la seva lletjor, i un Ebro P-200 equipat amb una escala:

IMG_3868


Volem agrair al senyor Pere Liu la recerca infatigable que està realitzant per recuperar els protagonistes de la història del transport al nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada