dimarts, 12 d’agost del 2014

Transports Minguet: els anys 1980 i 1990 (XI).

L'any 1980 Transports Minguet SA prengué una participació en l'empresa Transports Tresseras SA, que era la primera empresa de transports de la comarca de la Garrotxa, i també de Immobiliària Olot SA, del mateix grup.

Una tractora Pegaso 2081 de Transports Tresserras SA que arrossegava un semiremolc que muntava una caixa frigorífica :

IMG_3050

El gener de 1981 fou constituïda Minguet Trans SA, per la gestió del transport. I el febrer d'aquell anys es constituí Termitrans SA, l'objecte social de la qual era la gestió immobiliària.

El novembre de 1982, després d'una malaltia, morí a Sant Joan les Fonts el senyor Esteve Espadalé Ferrés a setanta-sis anys d'edat. Desapareixia el president de l'empresa que, juntament amb el seu germà Enric, esmerçaren un gran esforç per al creixement de l'empresa familiar de transports fundada per son pare l'any 1922.

El 1983 Termitrans SA i Immobiliària Olot SA compraren l'edifici de la carretera de la Canya que havia pertangut a Anònima de Transports, un empresa antiquíssima de transports d'Olot que anà de mal borràs arran de la crisi del petroli de l'any 1973. L'edifici adquirit disposava d'una nau amb una superfície de sis mil cent-cinquanta metres quadrats més un edifici d'una cabuda superior als mil metres quadrats per l'ús d'oficines. En aquest edifici s'hi establí la seu de Terminal de Transports. La finca que ocupava Terminal de Transports fou ampliada mitjançant la compra d'una finca adjacent que tenien dotze mil metres quadrats de superfície.

IMG_3054

IMG_3053

Amb la posada en marxa de les naus i instal·lacions de Terminal de Transports a la carretera de Canya, el grup empresarial Transports Minguet SA disposà d'unes instal·lacions modernes i espaioses dotades dels utillatges més moderns per optimitzar l'eficàcia del serveis que presten. Disposar dels garatges dels vehicles i de les oficines en un mateix edifici permet una coordinació perfecta del personal administratiu i dels conductors.

Una tractora Pegaso 2080 de Minguet Trans SA amb llur cisterna :

IMG_3056

El creixement de l'empresa comportà el nomenament del senyor Josep Juncà de cap de tràfic i de la senyora Pilar Baron de cap de cap d'administració del personal d'oficines.

L'abril de 1985 Minguet Trans SA promogué la constitució de Catalana de Grupatges SL (Catalgrup), empresa especialitzada en els serveis de transports internacional per carretera, mar i aire. Aquesta empresa, d'ençà de l'any 1992, experimentà un gran creixement. Presentació de Catalana de Grupatges SL a Olot l'octubre de 1992. El primer per l'esquerra és el senyor Domènec Espadalé Vergés:

IMG_3055

Una tractora Renault de Minguet Trans SA destinada als serveis de transport internacional:

IMG_3058

IMG_3057

Empreses que integraven el Grup empresarial Minguet d'Olot amb els respectius objectes socials: transports nacionals, àrids, transports internacionals i agrupatges:

IMG_3061

El 1 de gener de 1986 es produí un fet transcendent per a Espanya: l'adhesió a la Comunitat Econòmica Europea amb l'intercanvi de mercaderies, serveis i la mobilitat de persones que se'n derivava. Transports Minguet feia una colla d'anys que treballava en el transport internacional de mercaderies, activitat que emprengué amb la compra l'any 1978 de l'empresa d'en Francesc Oriol especialitzada en el transport de fruita procedent del País Valencià devers França.

El novembre de 1986 es constituí Europ-Distribution SL, empresa controlada per Minguet Trans SA, dedica en exclusiva al transport internacional per carretera. La gerència recaigué en el senyor Pere Genís i Planella. Una tractora de Europ-Distribution SL:

IMG_3062

El novembre de 1989 Minguet Trans SA, Transports Tresserras SA i Transports Muntada SA adquiriren Transports Blanch SL de Figueres (Alt Empordà) que treballava principalment en el transport de begudes produïdes per Cobega SA, propietat de la família Daurella, concessionari i productor de Coca-Cola a Espanya i a d'altres països:

IMG_3063

El desembre de 1989 Transports Minguet comprà a l'Institut Català del Sòl (INCASOL) una parcel·la d'onze mil metres quadrats al polígon Empordà Internacional de Vilamalla, a la comarca de l'Alt Empordà, on la Generalitat de Catalunya executà un centre de transports, per oferir un servei logístic integral a llurs clients. Damunt de la parcel·la s'hi construí una moderna nau per rebre o factura mercaderia devers la resta de països europeus:

IMG_3064

I l'agost de 1996 Minguet Trans SA, a través de Catalgrup, participà en la constitució de Logiscenter SL, centre logístic i d'emmagatzematge que disposa d'instal·lacions al port de Barcelona:

IMG_3065


Més empreses del grup empresarial Minguet d'Olot:

IMG_3066

Tractores Scania adquirides en la segona meitat dels anys 1980 per arrossegar cisternes:

IMG_3059

IMG_3060

En el proper article abordarem les activitats socials en les quals ha participat Transports Minguet SA a través del seu president, el senyor Domènec Espadalé i Vergés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada