dimecres, 13 d’agost del 2014

Transports Minguet: relacions institucionals (i XII).

El senyor Domènec Espadalé i Vergés, que ha treballat activament en les organitzacions empresarials de les comarques gironines i les iniciatives endegades per aquestes entitats, ha presidit l'Associació d'Empreses de Transports (ASETRANS) i participat en diverses trobades i encontres del sector del transport:

IMG_3067

IMG_3068

Els senyors Domènec Espadalé, president de l'Associació d'Empreses de Transports (ASETRANS), Alexandre Juanola, vicepresident de l'Associació, Enric Ticó, director general de Transports de la Generalitat de Catalunya en els anys 1990, i en Carles Palacio, secretari de l'ASETRANS aleshores:

IMG_3070

El senyor Antoni Subirà, Conseller del Departament d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, flanquejat pels senyors Josep Maria Ginés, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, i Domènec Espadalé i Vergés, en un acte celebrat l'any 1990:

IMG_3071

En la fotografia superior, els senyors Josep Maria Ginés, Eusebi Subirós, Alfred Molinas Bellido i Domènec Espadalé i Vergés participant en un acte organitzat per la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, organisme que actualment presideix el senyor Espadalé. 

El senyor Domènec Espadalé saludant el senyor Lluís Alegre, Conseller del Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya, a l'entrada de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona. Acompanyaven al senyor Alegre, el senyor Francesc Cabré, president de la Cambra de Reus i el senyor Aureli Casabona, president de la Llotja de Cereals de Barcelona:

IMG_3072

El senyor Domènec Espadalé saludant el senyor Jordi Pujol i Soley, President de la Generalitat de Catalunya:

IMG_3074

Part de la flota de camions que tenia Transports Minguet SA d'Olot l'any 1997, data de publicació del llibre que hem exposat en aquesta sèrie d'articles. Les tractores Pegaso, que tan bon servei prestaren a l'empresa, eren substituïdes de mica en mica per tractores de la casa sueca Scania. Com s'ha explicat, Transports Minguet SA ha renovat constantment la flota de vehicles amb què treballa. I amb aquesta finalitat ha escollit el millor vehicle que el mercat oferia aleshores. 

En aquesta fotografia de la flota aparcada davant de la nau i oficines de la carretera de la Canya, a l'entrada d'Olot, hi ha les modernes tractores Scania. Tanca la renglera de tractores, dues Pegasos, un Tecno i un 2081. Pegaso fou la marca amb què treballà Transports Minguet SA des dels anys 1960, per substituir els vells camions d'avantguerra i postguerra, fins la segona meitat dels anys 1980, quan, arran de l'adhesió d'Espanya a la Comunitat Econòmica emprengueren la compra de les primeres tractores produïdes en d'altres països europeus:

IMG_3075

IMG_3076

En pocs anys, concretament l'any 2022, s'escaurà el centenari de la fundació de Transports Minguet SA. De ben segur que serà una bona ocasió per actualitzar el llibre que l'empresa publicà, el 1997, per commemorar els setanta-cinquè aniversari de l'empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada